787 keer bekeken

Komkommertijdnieuws

 • zaterdag 14 augustus 2010 @ 22:55
  #4
  reactie op (#2) antonius_

  Dankjewel beste Antonius, het is maar voor een paar dagen, we zijn immers liever in de bergen aan het wandelen dan in de stad (maar wel met een middeleeuwenboek in de valies).


  Ik voel me zo Constant als Permeke... de Westvlaamse wroeter

  Gewijzigd op 2010-08-14 22:55:38
 • zaterdag 14 augustus 2010 @ 22:44
  #3
  reactie op (#1) Calamandja

  Maar voorman, gij bent ook al voorman van Musique antigua,


  Gij bent dus een soort van Constant van der Stock.


  Ik denk wel dat de Oude Antonius! die club ook bijzonder vindt. Hij gaat daar wat snufflen,


  met,

  onderschrift.jpg

 • zaterdag 14 augustus 2010 @ 22:40
  #2
  reactie op (#1) Calamandja

  Heb een heel goede overtocht mijn waarde.


  kijk met bewondering naar die eilandbewoners en geniet van hun wereld,


  met

  onderschrift.jpg

 • zaterdag 14 augustus 2010 @ 22:24
  #1

  Nog vlug wat "komkommertijdnieuws" voor ik de trein naar Londen neem. Via mijn internetsurfen ontdekte ik terug iets dat voor mij de "top of the bill" mag worden genoemd, en met een knipoog naar de middeleeuwen. Vézelay, en nogmaals Vézelay. Ja, ik heb Amiens gezien, en Chartres, en Strassbourg, en Parijs en Firenze, Siena, Pisa, Lucca, enzovoort...maar slechts 1 ervan heeft mij "koude" rillingen bezorgt: Vézelay. Op YouTube zijn er diverse videoclips over Vézelay en ik heb er eentje gevonden in het nederlands over Vézelay. Maar dan moet je klikken op Videoalbums, kathedralen.   Daarnaast ontdekte ik voor mijn andere club "Musiqua Antiqua" op YuoTube terug een top of the bill. Stel je vooor een volledig lege basiliek. Je legt ergens in het midden een dikke houten plank. En je vraagt aan één van de meest befaamde cellisten om er de cello suites van Bach te spelen. Rostropovich heeft er enkele CD's vol gespeeld en de videoclips ervan staan op YouTube. Dat is stil luisteren en de tranen in je ogen laten opkomen (vooral na een paar glazen wijn) en God danken dat je zoveel intense schoonheid mag ontdekken. Een cellist speelt Bach in Vézelay. 3 monumenten op 1 zelfde plaats. Dan word je weer nederig en dankbaar. Je vindt bijna een 20tal videoclips in de videoalbum Bach in mijn club http://earlymusic.clubs.nl . Een link naar het meest bekende stuk van amper 2 goddelijke minuten klinkt als volgt:
  http://www.youtube.com/watch?v=LU_QR_FTt3E
  Wil je meer? http://www.youtube.com/watch?v=OuM8SAyy4E0

  In deze komkommertijd van vakantie waar je je zoektocht naar "de zin" verderzet, is immer het zoeken naar de zin van het leven niet de zin zelf van het leven? Het zoeken naar antwoorden op heel wat vragen, en dat kunnen "geschiedkundige" zijn, zoals wat zijn de "roots" van onze beschaving? In mijn schoot, via diverse zoekmachines die voor mij alles op internet afschuimen dat het woord "middeleeuwen" of "middle ages" of "Moyen Age" in zich heeft, viel het volgende:
  http://www.gutenberg.org/etext/33332 : De Ridderromantiek der Franse en Duitse Middeleeuwen by Valdemar Vedel, dit boek kan je volledig downloaden en lezen.
  Er vallen ook soms uitzonderlijke topics in je schoot, zoals deze over het historisch kannibalisem van de Joden: http://www.crethiplethi.com/tag/christelijke-middeleeuwen/ of over de De Waarheid over de Kruistochten en de Islamitische Jihad in http://www.crethiplethi.com/tag/de-middeleeuwen/; je leest maar en absorbeer wat je nodig of waarachtig vindt; het is tenslotte kokommertijd....

  Doch, voor diegenen die willen studeren, of college volgen, die kunnen volgende hoorcolleges volgen over de bouwkunde in de vroege middeleeuwen (45 minuten; ik zie het al, het is serieus) die kunnen hier klikken voor deel 1:
  http://www.youtube.com/watch?v=1wLLAA49sf4
  Deel 2 vind je wel zef, en indien je verloren loopt, ik heb ze intussen bij de videoalbums van deze club geplaatst. (zie album "Bouwkunde")


  Nog een leuke vakantie aan allen die niet hoeven te werken...


   

  Gewijzigd op 2010-08-14 22:52:52