771 keer bekeken

Middeleeuwse keuken

  • maandag 01 maart 2010 @ 10:21
    #6
    reactie op (#5) Calamandja

    Een voorwaarde van alle tijden. Kunst om de juiste kruiden bij elkaar te sprokkelen en voor de oosterse melanges....,  natuurlijk per karavaan aangevoerd.

  • zaterdag 27 februari 2010 @ 22:32
    #5

    Als we op kampement koken dan komen onze recepten ook uit de "Viandier" en inderdaad, ik heb er nog nooit slecht gegeten, op voorwaarde dat je een goeie kok of kokkin hebt.


    P1010006

  • vrijdag 26 februari 2010 @ 17:26
    #4
    reactie op (#2) bernard-de-clairvaux

    Deze gedachte-piste is van een hoogst mogelijke vernuftigheidsgraad.


    Waar is die tableau., of tegel of afbeelding van, waar heb je die uit ? Daar zitten


     


    professionals achter,


     


    met 

    onderschrift.jpg

  • donderdag 25 februari 2010 @ 13:06
    #3
    reactie op (#2) bernard-de-clairvaux

    Ze waren vindingrijk die rakkers.

  • woensdag 24 februari 2010 @ 10:58
    #2
    reactie op (#1) bran01

    Leuk! De middeleeuwse keuken is altijd interessant. Bijvoorbeeld vanwege de bizarre kapriolen die men uithaalde om op vrijdagen toch vlees ipv vis op het bord te krijgen. Dan at je toch gewoon zeehond of...bever? Die beesten leven immers ook in het water!


    aberdeen_beaver.jpg

  • dinsdag 23 februari 2010 @ 16:51
    #1

    Bij al dat moois moet de inwendige mens natuurlijk niet vergeten worden. Onlangs een lezing met proeferij bijgewoond over de Franse keuken in de middeleeuwen. Aan de hand van een drietal middeleeuwse kookboeken (Le Menagier de Paris, Le Viandier en Du fait de cuisine par Maistre Chiquart) werd de Franse kookcultuur in tijdens de middeleeuwen uit de doeken gedaan. Een drietal gerechten uit deze kookboeken konden we proeven. Ik moet zeggen het smaakte niet verkeerd.


    Om het zelf eens te ontdekken hierbij de link http://www.coquinaria.nl/

    Gewijzigd op 2010-02-23 20:59:13