1025 keer bekeken

Herinneringen aan Umbrië

 • zaterdag 21 oktober 2017 @ 10:24
  #14
  reactie op (#13) Calamandja

  En niet altijd naar de uitgang rennen bij een probleem. Kijk maar naar die mensen die naar buiten renden tijdens de aardbeving in Assisi.

  Klik hier om naar de website te gaan
 • vrijdag 20 oktober 2017 @ 07:01
  #13
  reactie op (#4) bernard-de-clairvaux

  "Een Spaanse toerist is door vallende brokstukken omgekomen toen hij de Basilica di Santa Croce in Firenze bezocht, een van de bekendste kerken van de Italiaanse stad."

  ...toch opletten geblazen in die oude kerken, altijd het hoofd naar de hemel richten, wat dan ook passend is in dergelijk christelijk bouwwerk...

 • woensdag 16 augustus 2017 @ 21:32
  #12
  reactie op (#11) antonius_

  Mooie mix! Nu nog verslag uit Boekhoute afwachten....

 • dinsdag 15 augustus 2017 @ 20:33
  #11
  reactie op (#10) bernard-de-clairvaux

  Wij zijn terug van Noord-Frankrijk. Senlis en St.Denis zijn niet aangedaan..maar wel middeleeuwse zaken, maar ook van recentere tijd

  bewonderd. We hebben 2 nachten Lille gedaan om eens een keer het museum van schone kunsten binnen te gaan. Een hele galerij met prachtige beeldhouwwerken van bijvoorbeeld Rodin (beauty: Le Reveil) en Cavelier ( La verite). Maar ook werken van Pieter Breugel en Jheroen Bosch.

  We waren 4 nachten in Pont Ste Maxence en bezochten van daaruit het kasteel Compiegne (keizerlijke residentie, naast Versailles en Fontainbleau) en kasteel Chantilly ( met een aantal werken van Raphael en Piero di Cosimo).

  We waren een week aan de kust in Cucq. Vandaaruit hebben we de kathedraal van Abbeville bezocht. Dus we hebben nogal wat bouwers-werk verricht.

  In Cucq hebben we al onze kinderen en kleinkinderen een paar keer over de vloer gehad om te tafelen. Onze zoon (met vriendin) was voor een lang weekend overgekomen en onze dochter en haar grote gezin logeerde twee weken niet ver van ons nabij Le Touquet. Kortom we hebben een aantal mooie familie-dagen gehad, en dat op een een kleine 425 km van huis.

  Met groet,

   

   

  onderschrift.jpg

 • maandag 14 augustus 2017 @ 09:47
  #10

  Is Antonius al in Senlis en St Denis geweest....?

 • maandag 14 augustus 2017 @ 07:09
  #9
  reactie op (#4) bernard-de-clairvaux

  Wanneer ligt het in de boekhandel?

  Klik hier om naar de website te gaan
 • zondag 13 augustus 2017 @ 20:45
  #8
  reactie op (#7) Calamandja

  mooie vakantie-verslagen !

  onderschrift.jpg

 • zondag 13 augustus 2017 @ 11:09
  #7
  reactie op (#6) bernard-de-clairvaux

  Neustift heeft inderdaad een middeleeuwse kooromgang maar zodanig gerestaureerd dat je het middeleeuwse niet meer "voelt", in Brixen echter is de sfeer iets meer Italiaans wat restauratie betreft en heb je het gevoel dat er niets is gebeurd, en je in het origineel stapt. Wij waren gelogeerd in de Appartement Haus Obermullerhof in het gehucht Meransen/Maranza. Per toeval zaten we dicht bij een kabelbaan die ons al optrok tot een niveau van 2200 meter, de rest moesten we dan maar zelf doen, wat we dan ook gedaan hebben...

  Brixen

  Neustift

   

 • zaterdag 12 augustus 2017 @ 21:53
  #6
  reactie op (#5) Calamandja

  Brixen draag ik een warm-middeleeuws hart toe. Neustift heeft volgens bij toch een middeleeuwse kloostergang. Ben je wellicht nog de Plose op geweest? Niet zo'n moeilijke wandelberg, maar mooie uitzichten. Benieuwd naar je overnachtingsadres.

 • zaterdag 12 augustus 2017 @ 19:09
  #5
  reactie op (#4) bernard-de-clairvaux

  Bedankt Hans, dat is een zeer mooi en uitgebreid verslag, ik was de voorbije week ook in Italië, in de Dolomieten, niet ver van Brixen ofte Bressanone. Ik ben er wel gegaan voor de natuur, om te testen of ik de bergen nog aankon. Je hebt natuurlijk altijd een cultuur-snipperdag waarbij we Bressanone met zijn mooie kooromgang en Neustift (te barok voor mij) bezocht hebben. En voor de rest, bergalmen, berghutten en pasta met knodel, met lekkere wijn die alles compenseert.