3680 keer bekeken

Bouwersdag 2018

 • maandag 27 november 2017 @ 15:13
  #6
  reactie op (#5) Calamandja

  Het hoeft zeker niet 100% middeleeuws te zijn. In Tongeren heb je bijvoorbeeld een mooie combi van middeleeuws en romeins. In Sint Truiden van middeleeuws naar barok. Als iemand een specifieke suggestie heeft: laat maar doorkomen. We komen er altijd wel uit. En je hebt gelijk: de gezelligheid is minstens zo relevant.

 • maandag 27 november 2017 @ 15:03
  #5
  reactie op (#4) Marjoke

  Het mag een beetje van alles zijn voor mij, zoals verleden jaar met die expo over de Roofkunst zaten we toch ook buiten de fameuze krijtlijnen. Maar een bouwersdag zonder wat oude stenen, het liefst van een kathedraal, het summum, of kerk, zou voor mij toch geen bouwersdag zijn. En welke (mooie en gezellige) historische stad heeft geen middeleeuwse roots? 

 • zondag 26 november 2017 @ 18:57
  #4

  Ik wil eigenlijk ook een gewetensvraag stellen. Moet het altijd een middeleeuws thema hebben? Of is een gezellige da met vrienden,  in en historische mooie stad, ook goed?  Voor mij hoeven die strakke krijtlijnen voor d3 meeting niet. 

  Klik hier om naar de website te gaan
 • zondag 26 november 2017 @ 14:15
  #2
  reactie op (#1) bernard-de-clairvaux

  Duidelijkheid troef, inderdaad en als ik al mag beginnen met "gevoelens", op basis van de vorige bouwersdag dan was het plannen ervan vlak na het ME syposium misschien geen goed idee; kwestie dat onze abt kan recupereren van zijn gedane inspanningen.

  Wat tips voor België bertreft, ik dacht dat we vroeger nog volgende tips hebben gelanceerd: Brussel en Zoutleeuw & Tongeren. INtussen is Brussel een "Hellhole" geworden en is er in Tongeren misschien geen tentoonstelling meer met iets over middeleeuwen. Dit is enkel ter info en is geen uitdrukking van een specifieke voorkeur.

  Maar ik denk dat we eerst de dag moeten vastleggen, want dat is altijd het moeilijkst aspect van de bouwersdag.

 • zondag 26 november 2017 @ 12:40
  #1

  Hier kunnen we alle meningen en gevoelens delen over de volgende bouwersdag ;-)