1175 keer bekeken

Bouwersdag in 2022?

 • zaterdag 23 april 2022 @ 16:21
  #42
  reactie op (#41) Marjoke

  Dat heb ik niet gecontroleerd, maar als ik de activiteit op hun Facebook-pagina zie dan zijn ze wel goed up and running. Hun laatste bericht werd 6 uur geleden gepost.

 • vrijdag 22 april 2022 @ 18:47
  #41
  reactie op (#39) Calamandja

  En dat café als meeting place? Staat dat nog? 

  Klik hier om naar de website te gaan
 • vrijdag 22 april 2022 @ 08:59
  #40
  reactie op (#39) Calamandja

  Wat goed dat je eea hebt voorbereid! Ik zit momenteel in zoveel (werk)gedoe, dat ik tot weinig andere dingen kom. Maar, ik verheug me enorm op ons samenzijn!!!

 • donderdag 21 april 2022 @ 21:31
  #39
  reactie op (#38) Calamandja

  Ik heb deze namiddag enkele uren rondgewandeld in Brussel, een klein verslagje. 
  Ten eerste heb ik gereserveerd in de A La Mort Subite voor rond 1 uur (de zaal binnen was leeg; de echte Brusselse zaken draaien vooral 's avonds). De bediening is er nog altijd vriendelijk, op zijn Brusseleirs. 
  Ik had voordien al geluncht in restaurant Bij den Boer, was er wel driekwartier te laat, en daar konden ze blijkbaar niet mee lachen. De menukaart is wel gewijzigd. Ik reserveer steeds voor 6 a 7 personen. Ik denk dat we met zeven zullen zijn als mijn vrouw meekomt.

  Op de markt van Brussel was het heel druk, alle terrassen zaten vol. Dus is het niet zeker dat we er een plaats zullen vinden. Afhankelijk van het tijdstip kunnen we misschien dicht bij de KB iets drinken. Of richting restaurant, daar zijn ook veel drinkgelegenheden.

  Voor de rest heb ik naar gewoonte enkele boekhandels bezocht, eerst Standaard Boekhandel, waar ik het nieuwe boek van Edward De Maesschalck heb aangeschaft met als titel "Moed en Tegenspoed. Edelvrouwen in de Bourgondische Tijd". We kunnen langs die boekhandel passeren als we tijd hebben, of het is iets voor diegenen die een dagje extra geboekt hebben. Daarna ben ik naar de Engelse boekhandel Waterstones getrokken voor een boekje over Alfred the Great, dit als gevolg van de serie The Last Kingdom. Je hebt ook nog de Fnac, indien je Franstalige boeken zoekt, ik was op zoek naar een boekje van Henri Pirenne, maar heb het niet gevonden, dan maar een Nederlandstalige graphic novel gekocht.

  Met het mooie weer hing er een leuke sfeer in de stad. En manneken pis heeft nog altijd veel succes... ik post later misschien enkele fotos, en zal de inhoudstafel van dat nieuwe boek van De Maesschalck ook op het forum plaatsen.

 • dinsdag 19 april 2022 @ 11:36
  #38
  reactie op (#33) Calamandja

  Hier vond ik nog een educatief document over het Coudenbergpaleis (voor leerkrachten): https://coudenberg.brussels/uploads/files/op-zoek-naar-het-paleis-basisonderwijs.pdf

  De website Coudenberg heeft ook nog wat interessante links naar multimedia in petto, zoals deze Franstalige video met Nederlandstalig onderschrift van de RTBF: https://youtu.be/Dl8PWVj-Ogo

   

 • woensdag 06 april 2022 @ 22:02
  #37
  reactie op (#36) maerlandt

  Je kan geen parking reserveren. Gewoon binnenrijden en kaartje nemen. Plaats genoeg in het weekend.

 • woensdag 06 april 2022 @ 15:22
  #36
  reactie op (#31) Calamandja

  We zullen present zijn . Maar ik denk toch ook met de auto te komen , moet men deze parking waar jullie staan ook reserveren ?

 • dinsdag 29 maart 2022 @ 08:41
  #35
  reactie op (#34) Marjoke

  Het is een geweldig boek, maar ik weet niet of het me lukt om het helemaal door te nemen voor 28 mei. Zoveel ander leeswerk. Dus ik raad iedereen aan die uitgebreide brochure van Peter te lezen. Gezien de vormgeving concludeer ik, dat van dezelfde makers komt als het boek.

 • maandag 28 maart 2022 @ 20:24
  #34
  reactie op (#33) Calamandja
  Klik hier om naar de website te gaan
 • maandag 28 maart 2022 @ 10:50
  #33
  reactie op (#32) bernard-de-clairvaux

  Wie zich wil verdiepen in de historiek van het voormalige Coudenbergpaleis kan alvast de 42 bladzijden van deze brochure bestuderen: http://erfgoed.brussels/links/digitale-publicaties/pdf-versies/bskg/het-voormalige-coudenbergpaleis