535 keer bekeken

Geloof en geluk

 • dinsdag 20 april 2010 @ 01:03
  #2

  Niet alleen de Vlamingen zijn op de hoogte van deze tentoonstelling, maar elke rechtgeaarde bouwer. Deze tentoonstelling werd in detail beschreven in een nieuwsbericht dat op de clubhome werd geplaatst. Ik heb het boek in mijn handen gehad onlangs in de Museumshop in Brugge, en de volle prijs wilde ik er niet voor betalen. Wat wel in aanbieding was waren enkele insignes. Ik heb er eentje gekocht om bij mijn volgend optreden er mee te pronken.


  Het onderwerp is nog steeds actueel in Nederland, getuige de volgende insignes-verzamel-website met bericht over een recent symposium in Praag : http://www.kunera.nl/.

 • maandag 19 april 2010 @ 16:30
  #1

  094455.jpg


  Onze vlaamse vrienden weten het misschien: in 2006 is er in Brugge een tentoonstelling geweest over pelgrimsinsignes, amuletten en sieraden uit de middeleeuwen. Titel: Geloof en Geluk. Voorspelbaar dat nu de catalogus in de aanbieding ligt en die heb ik meteen gescoord. Het is een mooie toevoeging op alle boeken over de 'high culture' van devotie. De loden pelgrimsinsignes waren vaak het enige dat de gewone man zich kon veroorloven. Zie:


  http://www.ru.nl/letteren/actueel/lettergrepen/lettergrepen_2006/september_2006/geloof_en_geluk/