De profetieën van Sint-Malachy (1094 - 1148)

Geplaatst op zondag 29 mei 2005 @ 11:55 , 2043 keer bekeken

Malachy is en vereenvoudiging voor de Ierse naam Maolmhaodhog ua Morgair tot Malachy O'Morgair. Hij werd geboren in Ierland in 1094 te Armagh en stierf op 2 November 1148 te Clairvaux.  

Hij werd priester gewijd op 25-jarige leeftijd, hoewel in die tijd dit slechts op 30-jarige leeftijd kon gebeuren. Op 30-jarige leeftijd werd hij reeds bisschop van Connor.

Malachy werd door de Roomse Kerk naar Ierland gestuurd om de gemeenschappen daar in overeenstemming te brengen met Roomse. Malachy verving de Keltische liturgie (het "Stowe" missaal) door de Roomse liturgie.


Van Malachy wordt gezegd dat hij verschillende paranormale krachten bezat zoals levitatie, genezing en helderziendheid. Hij was bevriend met Bernardus van Clairvaux die hem hielp bij het inplanten van de Cistercienzers in Ierland. Vrienden van hem, die tot aan zijn dood bij hem gebeleven zijn, hebben een biografie geschreven. Meer info vind je op de volgende website:
http://www.saint-malachy.org/patron.html


Profetie

Toen hij in 1139 door Paus Innocentius II ontboden werd in Rome kreeg hij onderweg naar het Vaticaan een visioen en in een trance zag hij één voor één alle toekomstige pausen. Vanaf de opvolger van Paus Innocent II tot aan de laatste Paus van 'de eindtijd' en de komst van Peter van Rome. Malachy schreef wat hij gezien had op en maakte een lijst van alle toekomstige Pausen waarbij hij van elke Paus een kleine karakterisering gaf in de vorm van een paar woorden. Deze omschrijvingen hebben vaak betrekking op de familienaam van de Paus, of de geboorteplaats, zijn persoonlijk wapen, het werk dat hij deed voordat hij Paus werd etc.

De Profetiën van Malachy zijn verbazingwekkend correct gebleken:
Hij omschreef de derde komende paus als 'Ex magnitudine montis', wat 'de grootheid van de berg' betekent. De derde paus werd Eugene III wiens familie naam Montemagno (grote berg) was.
Bij Pius II schreef hij bijvoorbeeld "De Parvo Homine" (van een kleine man). De familienaam van Pius II was Piccolomini, wat 'kleine man' betekent.
De 35e paus omschreef hij als 'de sutore osseo' oftewel 'van de schoenmaker van Osseo'. De 35e paus trad in 1316 aan en was Johannes XXII, zoon van een schoenmaker, met als achternaam Ossa. 
Clement XIV werd omschreven als "Ursus Velox" (de noeste beer). Op het wapen van Clement XIV stond een beer.
Over Gregory XVI schreef hij "De Balneis Etruriae" (van Balnea in Etruria). Gregory was afkomstig uit de orde van Camaldoli, die haar stoel in Balnea in Etruria had.
De 110e paus omschreef hij als 'de labore Solis' ofwel 'van de eclips van de zon'. De 110e paus is Johannes Paulus II (huidige paus), en hij werd geboren op 18 mei 1920 tijdens een zonsverduistering. 

Beginnende met de opvolger van Paus Innocentius II zouden er "tot het einde der tijden" nog 112 Pausen komen volgens Malachy.
De volledige lijst vind je op de volgende website:
http://www.biblebelievers.org.au/malachy.htm

De laatse 10 pausen zijn:

103 - Het Brandend Vuur (Pius X)
104 - Religie in Ruines (Bendedictus XV)
105 - Moedig Geloof (Pius XI)
106 - De Goede Herder (Pius XII)
107 - De Herder en de Zeeman (Johannes XXIII)
108 - Bloem der Bloemen (Paulus VI)
109 - Van de Halve Maan (Johannes-Paulus I)
110 - Het werk van de Zon (Johannes-Paulus II)
111 - Van de Glorieuze Olijf (Benedictus XVI)
112 - Peter van Rome

We zitten nu met Benedictus XVI reeds aan paus 111, dus aan de "Glorieuze Olijf". Benedictijnen worden soms Olivetanen genoemd; de olivetanen zijn een onder-orde van de benedictijnen, genoemd naar een kooster in Toscana: Monte Olivetta Maggiore (met wandschilderingen van Luca Signorelli). De heilige Benedictus is ook de vader van Europa, en zal zoals hem de vrede brengen. De laatste paus zal ook dienen te redden in Europa wat er te redden valt want na de Berg van Olijven komt de dood; de laatste paus zal zoals Satan ofwel alles vernietigen ofwel het einde van de Europese heerschappij inluiden en hebben we misschien de eerste niet-europese paus. Dat de huidige paus de naam Benedictus zou aannemen was dus reeds lang voorspeld en dit stond dus voor de pausverkiezing reeds op de volgende website:
http://www.catholicplanet.com/articles/article41.htm

"In extreme vervolging zal de zetel van de heilige Roomse Kerk bekleed worden door Petrus de Romein, die de schapen door vele verdrukkingen zal voeden, in de tijd dat de stad met zeven heuvelen zal worden vernietigd, en de goede Rechter zal zijn mensen oordelen. Het einde."


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

bernard-de-clairvaux starstarstarstarstar

Een geweldige community over de middeleeuwen in al haar facetten. Boeken, tentoonstellingen, steden en discussies met diepgang en humor. Een Vlaams-Nederlandse samenwerking van historisch niveau!