Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 21 mei 2010 @ 23:16 door Calamandja , 1698 keer bekeken

Erotiek in de middeleeuwen

Op 26 juni worden bezoekers van het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven ingewijd in de geheimen en vreemde gewoontes rond erotiek in de middeleeuwen.

Op zaterdagavond 26 juni zal menigeen met rode oortjes in Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven rondlopen. De bezoekers worden dan ingewijd in de geheimen en vooral vreemde gewoontes rondom erotiek in de middeleeuwen.


In de middeleeuwen waren er al allerlei manieren om een geliefde het hoofd op hol te brengen. Vaak ging dit met een spannende dans. Tijdens deze bijzondere avond zal er dan ook opzwepende middeleeuwse muziek klinken, zodat bezoekers zich kunnen bekwamen in zwoele middeleeuwse dansen.

Er zijn deze avond echter nog meer mogelijkheden om de ware liefde te vinden en de middeleeuwse erotiek te ervaren. Bezoekers kunnen een echte flirtles volgen, de liefdesdokter raadplegen en heerlijke lustopwekkende hapjes en drankjes in de herberg proeven. Bovendien
leren ze op middeleeuwse wijze condooms maken van varkensdarmen.

Ontdek ook waarmee eenzame jonkvrouwen zich vermaakten of welke maatregelen ridders op kruistochten namen om hun geliefden voor seksuele uitspattingen te behoeden. Het reizende rariteitenkabinet “Melchior Mystieke Memorabilia” toont verschillende erotische voorwerpen. Wie ondanks al deze amoureuze uitspattingen toch een plekje in de hemel wil krijgen, kan terecht bij de monnik. In ruil voor een mooi verhaal, berouw en natuurlijk een financiële vergoeding schenkt hij wellicht vergeving.

Na de succesvolle en spannende editie van vorig jaar, komt HOME in 2010 terug met dit sexy evenement. Het is één van de weinige gelegenheden om ook in de avond eens een bezoek aan het museum te brengen. Daarnaast is het specifiek gericht op de volwassen bezoeker. HOME wil met dit evenement meer aandacht besteden aan de immateriële cultuur van de middeleeuwen. Bezoekers krijgen volop de kans zelf de handen uit de mouwen te steken bij de verschillende activiteiten en worden ter plekke geïnformeerd over het historische verhaal bij de desbetreffende activiteit.

 

Meer informatieReacties

  • bernard-de-clairvaux
    maandag 24 mei 2010, 20:49
    Origineel! Er zit zoveel verborgen en vaak ook expliciete erotiek in middeleeuwse kunst. Daar mag je best eens een avondje over doorzakken.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.