Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 13 oktober 2012 @ 00:02 door Calamandja , 1461 keer bekeken

Op historische vakantie: Met …

 

Citytrip gepland maar geen zin in het zoveelste uniforme hotel waarvan de kamers en de ontbijtzaal, of je nu in Londen of Lissabon bent, wel heel erg op elkaar lijken? Hier krijg je enkele originelere verblijven voorgeschoteld in een ridderkasteel, klooster of middeleeuws paleis. Dus stop die goedendag maar al samen met die maliënkolder in je bagage.

 
Soms kan dat ene minimalistische boetiekhotel net teveel op het vorige lijken, in welke Europese stad je ook verblijft. Gelukkig zijn er over het hele continent genoeg kastelen, kloosters, historische paleizen en herenhuizen – die je normaal zou bezoeken om de weelderige interieurs te aanschouwen – die omgevormd zijn tot originele hotels. Je krijgt er een glimp van hoe het leven er vroeger was, en steunt met je overnachting meteen het verdere behoud ervan.

 

PARADORES in Spanje

 
Paradores is een staatsbedrijf dat al tachtig jaar waakt over enkele van de belangrijkste culturele en architecturale pareltjes van Spanje, en ze heeft omgevormd tot bijzondere hotels. Elke Parador heeft een lekker restaurant waar je van de lokale keuken kunt proeven.Paradores in Spanje

Toppers? Vanuit de toren van de Parador de Cordona (grote foto) op de Canarische eilanden, die op een heuvel ligt, kun je mijlenver de omgeving bewonderen. Het kasteel stamt uit de elfde eeuw.

Ook de Parador in Santiago de Compostela is een pareltje, en voor wie net de beroemde pelgrimstocht heeft beëindigd een welkome beloning voor pijnlijke voeten.

Paradores of Spain / paradoresofspain.com


NATIONAL TRUST in het Verenigd Koninkrijk

De Engelse organisatie National Trust beheert, net zoals zijn broertje in Schotland, het historische erfgoed en het platteland in het Verenigd Koninkrijk. Behalve parken, stranden en bossen beschermen ze ook historische gebouwen, en stellen die open voor het publiek. De National Trust heeft in Engeland, Wales en Noord-Ierland meer dan 400 eigendommen in beheer, gaande van rustieke cottages tot statige herenhuizen.
 

Toppers? Brodie Castle, nabij Forres in het noorden van Schotland, werd door de Brodie-clan gebouwd in 1567 en heeft een grote collectie Vlaamse en Nederlandse schilderkunst in huis. Vanuit de brouwerij van het zestiende-eeuwse Culzean Castle in het zuidwesten van Schotland, die er in de achttiende eeuw werd bijgebouwd, heb je dan weer een prachtig uitzicht over het park en de zee.

The National Trust for Scotland / www.nts.org.uk
National Trust Holiday Cottages / nationaltrustcottages.co.uk

 
POUSADAS in Portugal

 
Het staatsbedrijf Pousadas de Portugal, dat nu door de Pestana-hotelgroep wordt beheerd, restaureert al bekende kastelen en kloosters sinds de jaren 50, en tovert ze om tot stijlvolle hotels met voortreffelijke restaurants. Bovendien is de prijs best redelijk, je kunt er al een kamer krijgen voor 85 euro per persoon per nacht.

 
Toppers? In de Pousada de Arraiolos, een 16de-eeuws klooster annex modern hotel, kun je niet anders dan je spirituele zelf terugvinden. De zeventiende-eeuwse burcht van Palmela, nabij het imposante Arrábida-park, is dan weer de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Lissabon.

Pousadas de Portugal / www.pousadas.pt

(Bron: Metro)Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.