Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 09 juni 2011 @ 02:05 door Calamandja , 1364 keer bekeken

10.000ste monument gefotograf…

Op de website www.erf-goed.be zijn sinds dinsdag foto's van 10.000 monumenten en landschappen in Vlaanderen en Brussel te vinden. Een mijlpaal voor de website die de afgelopen vijf jaar is gerund door vrijwilligers. 

Om het vrijwilligersinitiatief een symbolisch duwtje in de rug te geven maakte Geert Bourgeois, de Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, dinsdag een foto van de onlangs gerestaureerde Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge. De minister over het project:


bourgeois-olv-brugge.jpg

Minister Bourgeois fotografeert de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge

In de sector zijn talrijke vrijwilligers actief die mee zorg dragen voor ons onroerend erfgoed. Het Europese Jaar van het Vrijwilligerswerk is de ideale gelegenheid om hun projecten in de kijker te zetten. Initiatieven zoals deze website maken ons erfgoed bekender bij een breed publiek, en vergroten zo het maatschappelijke draagvlak.

Op de website www.erf-goed.be, een zijproject van archeonet.be, wordt het onroerend erfgoed in Vlaanderen en Brussel gedocumenteerd en toegankelijk gemaakt via internet. Bezoekers kunnen er hun mooiste foto’s doorsturen en zo meewerken aan het uitbouwen van de site. De afgelopen vijf jaar tijd zijn op die manier al 10.000 foto's verzameld. 

Op de site is voor iedere gemeente een kaart te vinden waarop de locatie van de gefotografeerde monumenten en landschappen in detail te bekijken zijn.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.