Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 14 april 2012 @ 18:26 door Calamandja , 1313 keer bekeken

Spannende geschiedenis van Ge…

ZUTPHEN - Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk gaf in Zutphen het startsein voor 'Beleef de Spannende Geschiedenis van Gelderland'. Dit project is een gezamenlijk initiatief van de vier Regionale Bureaus voor Toerisme in Gelderland en Gelders Erfgoed. 'Beleef de Spannende Geschiedenis van Gelderland' gebruikt onder andere mobiel internet en Multitouch-technologie om meer toeristen, recreanten en inwoners te laten genieten van de Gelderse cultuurhistorie. Tijdens de startbijeenkomst benadrukte Herman Pleij, emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde, dat de geschiedenis van Gelderland hiervoor spannend genoeg is. Het Gelders Erfgoed en de vier Regionale Bureaus voor Toerisme in Gelderland rollen het succesvolle www.spannendegeschiedenis.nl in 2012 en 2013 uit over heel Gelderland.

Deze bestaande website (ook mobiel!) geeft via moderne technieken boeiende informatie over historische locaties. Van Romeinen, Middeleeuwen tot en met de Tweede Wereldoorlog. 

Met 120 nieuwe locaties komen straks ook thema's zoals de prehistorie, Hertogdom Gelre en de Koude Oorlog aan bod. De nieuwe plekken worden op de website voorzien van audio, video, animaties, arrangementen en andere tips voor een langer verblijf. Via verschillende routes maken bezoekers uitgebreid kennis met de cultuurhistorie van de Achterhoek, Veluwe, Rivierenland en de regio Arnhem/Nijmegen. 

Gelders Erfgoed heeft met www.mijngelderland.nl een digitaal platform gecreëerd voor iedereen die interesse heeft in het provinciale en lokale erfgoed. De kracht van www.mijngelderland.nl is het verzamelen en publiceren van alle erfgoedinformatie van bijna duizend erfgoedorganisaties in Gelderland. De site werd onlangs bekroond met de Geschiedenis Online Prijs 2011.

© Brabants Dagblad 2012Reacties

  • Calamandja
    woensdag 18 april 2012, 00:26
    Je mag echt chauvinistisch zijn, Zutphen is een mooie stad, in een mooie omgeving, en k heb er een goeie herinnering aan. EN nu deze mooie interessante en ook zeer gebruiksvriendelijke website; je mag fier zijn.
  • bernard-de-clairvaux
    zondag 15 april 2012, 19:21
    Uit puur chauvinisme kan ik melden dat dit een mooie website is, met heel veel kwalitatieve historische info over Gelderland.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.