Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 27 december 2011 @ 16:09 door Calamandja , 1304 keer bekeken

Vlaamse primitieven op het in…

   

De koepel van kunsthistorische musea in Vlaanderen, de Vlaamse Kunstcollectie, heeft een nieuwe website over de Vlaamse primitieven gelanceerd. "Geleidelijk aan slagen we er in om onze rijke kunstgeschiedenis via het internet te ontsluiten voor een internationaal publiek", aldus minister van Cultuur Joke Schauvliege.

De website www.vlaamseprimitieven.eu moet zowel de geïnteresseerde leek als de deskundige kunsthistoricus wegwijs
maken in de wereld van de schilderkunst uit de Lage Landen in de 15e en 16e eeuw na Christus.

Op de website worden werken getoond uit de collecties van KMSKA, MSK en Groeningemuseum. Ook de collecties van Museum M in Leuven, Mayer van den Bergh in Antwerpen, Memling in Brugge en de kathedralen Sint-Baafs (Gent) en Sint-Salvators (Brugge) zijn opgenomen op de website.

Eerder dit jaar lanceerde de Vlaamse Kunstcollectie al een gelijkaardige website over het werk van de schilder James Ensor. Er zijn ook websites over Georges Minne en barok in Vlaanderen in de maak.

"Geleidelijk aan slagen we er in om onze rijke kunstgeschiedenis geïllustreerd en onderbouwd via het internet te ontsluiten voor een internationaal publiek. De wijze waarop de Vlaamse Kunstcollectie alle relevante actoren samenbrengt voor zo een consistente kenniswebsite verdient respect en waardering. Ik kijk al uit naar de volgende websites over George Minne en over barok in Vlaanderen", reageert Schauvliege.Reacties

  • Calamandja
    dinsdag 27 december 2011, 22:33
    De stenen voelen en de schoonheid in haar ware gedaante bewonderen, slechts dan heb je emotie, en emotie is leven, is echte kunst genieten, is mens zijn in al zijn poriën.
  • bernard-de-clairvaux
    dinsdag 27 december 2011, 17:47
    Toch maar een virtuele Kathedralendag op 2 juni?

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.