Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 06 juni 2012 @ 01:08 door Calamandja , 1233 keer bekeken

Google zet werelderfgoed op d…

   

Google heeft een nieuw cultureel digitaliseringsplatform gelanceerd, het zogenaamde World Wonders Project. Ook Nederlandse erfgoedlocaties zijn in het project vertegenwoordigd. 

Het World Wonders Project maakt gebruik van de Street View-technologie van Google om gebruikers de mogelijkheid te bieden een groot aantal erfgoedlocaties in achttien landen virtueel te verkennen. 

 

World Wonders Project

 

Het project omvat 132 historische locaties, waaronder Nederlandse locaties als de Beemster Polder en de molens van Kinderdijk, het werelderfgoed in Stonehenge, het archeologische gebied van Pompei en de eeuwenoude tempels van Kyoto. 

Google werkt voor het project samen met onder meer VN-organisatie Unesco, het World Monuments Fund, Getty Images en Ourplace. Het internetbedrijf zegt met het World Wonders Project wil werelderfgoed in stand te willen houden "met behulp van verschillende technologieën en informatiebronnen". 

Naast Google 3D-modellen en YouTube-video’s biedt de website van het World Wonders Project officiële informatie en foto’s die door de projectpartners beschikbaar zijn gesteld. 

Volgens Google is het project ook zeer geschikt voor het onderwijs:

De website voorziet studenten en wetenschappers van materialen waarmee ze enkele van ’s werelds meest beroemde erfgoedlocaties kunnen ontdekken. Scholen en universiteiten kunnen een reeks van onderwijspakketten downloaden ter ondersteuning van lessen en colleges. Bezoekers van de website kunnen daarnaast content delen met vrienden.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.