Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 14 mei 2010 @ 14:22 door Calamandja , 1825 keer bekeken

De gevangenis van Robin Hood …

Onder de Engelse stad Nottingham bevinden zich honderden Middeleeuwse grotten. In één daarvan zou de door sommigen verguisde held Robin Hood ooit gevangen hebben gezeten. De grotten raakten na de Middeleeuwen uit het zicht, maar dankzij lasertechnologie is daar nu verandering in gekomen.

Archeologen hebben het labyrint van grotten, gevangenissen, kelders en tunnels onder de stad grotendeels in beeld gebracht. Ze ontdekten er zelfs zeer primitieve woningen. Mensen hadden hun huis letterlijk uit de zandstenen rotsen gesneden.

Het hele labyrint is door mensenhanden tot stand gekomen en fascineert – mede door de legende van Robin Hood – enorm. Inmiddels weten we van het bestaan van zo’n 450 grotten. Met behulp van lasertechnologie kunnen we die nu ook echt zien.

“Deze opmerkelijke, nieuwe technologie voorziet ons van een volledig beeld – in 3D – van de grotten,” vertelt archeoloog David Walker. “Daardoor krijgen we een zeer gedetailleerd archeologisch verslag van de grotten en kunnen mensen die deze grotten nog nooit bekeken hebben, zien.” Het enige wat mensen nodig hebben, is een laptop en een internetverbinding.

De archeologen vermoeden dat ze nog maar een klein deel van de Middeleeuwse grotten in kaart hebben gebracht. Een deel van deze grotten is beperkt toegankelijk of wordt als kelder gebruikt.

Je vindt er alles over op de website www.nottinghamcavessurvey.org.uk/



Reacties

  • Marjoke
    zaterdag 15 mei 2010, 18:05
    Ik weet van dit gangenstelsel dat daar aan Edward III loyale troepen door zijn gekomen en die van de regent Roger Mortimer en zijn moeder overmeesterde. De regent werd geëxecuteerd wegens koningsmoord op Edward II en zijn moeder Isabella van Frankrijk werd voor de rest van haar leven gevangen gezet. Hoewel Edward III niets meer met zijn moeder te maken wilde hebben, gebruikte hij toch haar connectie met de Franse kroon, om daar aanspraak op te maken en begon zo de honderdjarige oorlog.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.