Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 15 september 2011 @ 23:14 door Calamandja , 1952 keer bekeken

Middeleeuwse film "Your Highn…

 

Men neme grote acteurs als James Franco en Natalie Portman, 50 miljoen dollar en als tijdsperiode de Middeleeuwen. Voeg hier een snufje humor aan toe met een mechanische raaf en besprenkel dit alles met een glazuur van seks. Is de taart genaamd Your Highness lekker?

Danny McBride

Danny McBride naast een Your Highness-taart om de première van de film te vieren

Middeleeuwse taferelen

Een jonge prinses ligt midden in het bos vastgebonden op een boomstronk. Rond haar waken drie heksen, met aan het voeteneind een duister, wolfachtig persoon. Op het moment dat het ritueel plaats gaat vinden verstoort een groep ridders de situatie. Ze moorden de vier slechte personen uit en bevrijden de jonkvrouw. "Laten we bidden dat er over 100 jaar er een man komt die net zo dapper en fier is als u..."

Ongeveer 100 jaar later. Prins Thadeous (Danny McBride) staat in de schaduw van zijn broer prins Fabious (James Franco). Fabious doet alles goed, is de held van allen en het volk aanbidt hem. Tot het genoegen van zijn vader redt hij keer op keer het volk van cyclopen en zwarte magie. Thadeous is het tegenovergestelde van zijn broer: een luiwammes zonder fatsoen met een fascinatie voor seks en drugs.

Na een van zijn laatste missies komt Fabious terug met Belladonna (Zooey Deschanel) met wie hij gaat trouwen. Uit medeleven wil Fabious dat zijn broer de getuige is bij de trouwerij. Toch is de koning het hier niet mee eens en hij wijst een andere getuige aan. Thadeous is woest en als verschijnt als gevolg daarvan niet op de bruiloft.

Als tijdens de bruiloft de toekomstige bruid van Fabious wordt meegenomen door magiër Lezaar (Justin Theroux) start Fabious een nieuwe missie om zijn bruid te bevrijden. Thadeous komt na enige tijd opdagen en krijgt hij van zijn vader de taak om mee te gaan met zijn broer. Mocht hij weigeren of de missie niet succesvol afronden, dan wordt Thadeous verbannen. Thadeous heeft weinig keuze en reist mee met Fabious op zoek naar Lezaar en Belladonna.

Middelmatige taferelen

Klinkt de middelmatig grappige film Robin Hood: Men In Tights uit 1993 nog bekend? Het verhaal speelde zich af in de Middeleeuwen, had een leuk verhaal en de humor was van een vermakelijk niveau. Al deze elementen heeft Your Highnessniet.

De film is veelal flauw, voorspelbaar en wordt na enige tijd langdradig. Één van de redenen hiervoor is dat de humor in zijn geheel leunt op puberale en vulgaire humor. Met vlagen is het leuk, maar in de meeste gevallen is het zo onorigineel en plat dat er geen kleine glimlach vanaf kan.

De setting in de Middeleeuwen is interessant en het woordgebruik is er op sommige momenten ook naar geschreven, maar door het vele gevloek vervalt deze geloofwaardigheid zeer snel. Regisseur David Gordon Green heeft in een interview uitgelicht dat tijdens het filmen het script niet gebruikt werd en dialogen grotendeels werden geïmproviseerd. Dit zou het extra gevloek en getier kunnen verklaren, maar praat het zeker niet goed.

Natalie Portman

Van de grote cast zijn alleen Natalie Portman. James Franco en Danny McBride noemenswaardig goed. Portman speelt de ijskoude maar bloedhete moordenares Isabelle. Ook zij is er niet vies vak om een potje te vloeken. Franco speelt de oudere broer van Danny McBride's personage Thadeous. De held die goed met een zwaard kan omgaan en scherp inspeelt op dialogen. Leuk feit is dat Franco in werkelijkheid de jongere broer van McBride is. Maar Danny McBride zelf is met vlagen interessant, maar kan zich in deze rol niet meten met James Franco. Zijn rol lijkt op een lichtere en plattere versie van zijn personage uit de komedieserieEastbound & Down, om de kwaliteit en het niveau van deze rol uit te beelden.

Opvallend slecht is Zooey Deschanel. Als toekomstige vrouw van Fabious komt ze totaal niet overtuigend of bijzonder over op de kijker.

Eindresultaat
Your Highness is een ondermaatse film. Als je door de flauwe en platte humor heen kan kijken blijft er een clichématig verhaal over. De lange aaneenschakeling van seksgrappen en onderbroekenhumor laat weinig indruk achter. Uiteindelijk komtYour Highness over als 'een leuk zijprojectje van twee broers van 50 miljoen dollar budget'. Het is volledig onbegrijpelijk waarom Portman en Franco zich aan dit project hebben verbonden.

Mocht je echt willen lachen om een film met Middeleeuwse setting, dan is Monty Python and the Holy Grail een aanrader. Is Your Highness aan te raden? Ni!Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.