Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 20 februari 2011 @ 13:57 door Calamandja , 1908 keer bekeken

Erotische werken Vlaamse Prim…

 

Vanaf woensdag is in de National Gallery London een overzichtstentoonstelling te zien over het renaissancewerk van de Vlaamse kunstschilder Jan Gossaert (1532). Een uitgebreidere expo van de Vlaamse Primitief was tot halverwege januari te zien in het Metropolitan Museum of Art in New York.
 
De National Gallery huisvest een belangrijke collectie West-Europese schilderijen uit de dertiende tot de negentiende eeuw.
Van 23 februari tot 30 mei is daar 'Jan Gossaert's Renaissance' te zien, met schilderijen vanaf Gossaerts vroege bezoeken aan Rome tot erotische werken uit de reeks 'Adam en Eva'. Op de expositie komen meer dan tachtig werken aan bod, waaronder Gossaerts meest belangrijke Madonna met kind (1527) uit het Prado in Madrid en 'Hercules en Deianeira' (1517) uit het Barber Institute of Fine Arts in Birmingham.
 
Gossaert werkte voor het Bourgondische hof in de Lage Landen en is gekend voor zijn sensuele naaktbeelden, illusionistische portretten en zijn kunst om de textuur van marmer op doek over te brengen. Jan Gossaert wordt gezien als scharnier tussen de gebroeders van Eyck en Rubens.
 
De National Gallery heeft één van de grootste collecties van Gossaert's schilderijen wereldwijd. De tentoonstelling wordt gesteund door de Vlaamse Overheid.

 

Bron: De Morgen

Webstek: www.nationalgallery.org.ukReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.